banner

Siverek'te 19 yıl sonra YGS yapıldı




Siverek'te 19 yıl aradan sonra Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yapıldı.

Kopya çekildiği iddiasıyla ilçede 1996'da sınavların iptal edilmesi nedeniyle her sınav döneminde binlerce öğrenci, çevre illerde sınava girmek zorunda kaldı.

Yetkililerin yaptığı görüşmeler neticesinde 19 yıl sonra ilçede sınavların yapılması kararlaştırıldı. Siverek Belediyesi, sınav öncesi okullarda temizlik yaparak ilçede sık sık sınav esnasında gürültü yapılmaması uyarısında bulundu. Çok sayıda zabıta da öğrencilere kolaylık sağlanması için okul civarında görevlendirildi.

El ilanı dağıtarak, bundan sonra ilçede YGS'nin yapılacağını duyuran kaymakamlık görevlileri, öğrencilerini bekleyen velilere de kumanya verdi.

Yaklaşık 250 bin nüfusu bulunan ilçede 19 merkezde yapılan sınava 5 bin 323 öğrenci katıldı.

Kaymakamı Hamza Erkal, gazetecilere, sınavın sorunsuz tamamlandığını belirterek, "Yıllar sonra yapılan sınav için haftalarca hazırlandık. Sınav esnasında aksaklık yaşanmaması için kurumlarla bilgi alışverişinde bulunup, görev dağılımı yaptık" dedi.

Öğrenciler de sınavların ilçede yapılmasının psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.