banner

e-YDS sınava giriş belgeleri internette




28 Mart 2015 tarihinde yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sınava giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. E-YDS sınav yerinizi öğrenmek ve sınava giriş belgenizi indirmek için Tıklayın

ÖSYM, 28 Mart’ta yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sınava giriş belgelerinin adayların erişimine açıldığını duyurdu. ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler.

2015 e-YDS sınav takvimi

28 Mart’ta yapılacak e-YDS’nin ardından yapılacak diğer e-YDS başvuru ve sınav tarihleri şu şekilde;

18 Nisan'daki sınava 2-6 Nisan, 16 Mayıs'taki sınava 30 Nisan-5 Mayıs'ta, 27 Haziran'daki sınava 11-15 Haziran, 25 Temmuz'daki sınava 9-13 Temmuz, 22 Ağustos'taki sınava 6-10 Ağustos, 19 Eylül'deki sınava 3-7 Eylül, 17 Ekim'deki sınava 1-5 Ekim, 21 Kasım'daki sınava 5-9 Kasım ve son olarak 19 Aralık'ta gerçekleştirilecek sınava ise 3-7 Aralık'ta başvuru alınacak.

"Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında yapılan e-YDS, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer olduğundan, e-YDS’ye giren adayların kazandığı haklar, YDS'ye giren adayların kazandığı haklarla aynı olacak.

Deneme sınavına ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılacak

e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla bir deneme e-Sınav'ı hazırlandı. Adaylar, bu deneme sınavına, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.