banner

Kılıçdaroğlu: Babam okula gidebilmek için direndi




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi hayatını anlatan "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" adlı belgeselin gösterimine katıldı.
kilicdarogluGözleri dolan ve yutkunduğu gözlenen CHP lideri, ''Annem okuma yazma bilmezdi. Ama ben bu ülke için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim. Hangi anne baba çocuklarının iyi okumamasını ister'' ifadelerini kullandı.
BABAM OKULA GİDEBİLMEK İÇİN YEMEK YEMEMİŞ
Babamın okula nasıl başladığını anlatmak isterim size. Köyden dedemle beraber Nazımiye ilçesine geliyorlar. Caddede yürürken bir zil çalıyor ve bir kapıdan bir sürü çocuk dışarı fırlıyor. Babam dedeme diyor, ‘Bunlar kimin çocukları? Bu evde ne kadar çocuk var.’ Dedem, ‘Burası ev değil’ diyor oğlum. ‘Okul.’ ‘Okul nedir’ diyor babam. ‘Buraya gelirler çocuklar okurlar, adam olurlar.’ ‘Ben de okula gitmek istiyorum’ diyor babam. Dedem babamı okula göndermek istemiyor. ‘Babam beni okula göndermezseniz ben yemek yemeyeceğim’ diyor ve yemiyor. Dedem babamı okula kaydettirmek için tekrar Nazımiye’ye geliyor. Yaşı büyük okula almıyorlar. Babam direniyor. Yaşını mahkeme kararıyla küçültüyorlar ve babam ilkokula başlıyor. İlkokul mezunu babam. Onun direnci bizi buralara taşıdı.
PARDESÜM ÜNİVERSİTEDE OLDU
Yedi kardeşten üniversiteye giden sadece benimdir. Zor koşullarda okuduğumu çok iyi biliyorum. Babamın 7 çocuğuna birden ayakkabı aldığını hiç hatırlamıyorum. Yoktu öyle bir şansı zaten. Pardesüm üniversiteye geldiğinde oldu. Babam Anadolu’daki gibi bir ailede yetiştik. Evin otoritesiydi. Babamızla çok fazla muhatap olmazdık. Bir derdiğimiz varsa babaya söylenecek anneme söylerdik. Üniversiteye geldim. Herkesin pardesüsü var benim yoktu. Mektup yazacağım annem okuma yazma bilmiyor. Babama yazıyorum mektup için, haber için. Mektubun altına sadece bir cümle yazdım. Pardesüm olma iyi olur diye.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.