banner

ÖSYM eski başkanları ifadeye çağrıldı




2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, ÖSYM eski başkanları Yarımağan ve Demir, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın, Ünal Yarımağan ve Ali Demir'i UYAP Sistemi üzerinden SMS ile ifadeye davet ettiği öğrenildi.

KPSS'deki usulsüzlük iddiaları soruşturması kapsamında, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılan eski ÖSYM başkanları Ünal Yarımağan'a "sınav güvenliğini sağlayamamak", Ali Demir'e ise "kanuna aykırı talimatı uygulayarak, sınav kitapçıklarını imha ettirmek" suçlamalarının sorulacağı öğrenildi.

2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, Yarımağan ve Demir'i UYAP Sistemi üzerinden SMS ile ifadeye davet etmişti.

Edinilen bilgiye göre, Yarımağan'ın, "sınav güvenliğini sağlamayarak görevi ihmal ettiği", Demir'in ise, soruşturmayı 4 yıl yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın, "sınav kitapçıklarının imhası yönündeki talimatını, kanuna aykırı olmasına karşın uygulayarak, delilleri yok ettiği ve böylece görevini kötüye kullandığı" iddialarıyla ilgili ifadeleri alınacak.

Demir ve Yarımağan'ın gelecek hafta ifade vermelerinin beklendiği kaydedildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.