banner

4 milyon yetişkin okuma yazma öğrendi




Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim çağı dışında bulunan yetişkinlerin okuma yazma öğrenebilmesi amacıya düzenlenen kurslarda, 2003-2014 yılları arasında, 3 milyon 993 bin 589 yetişkin okuma yazma öğrendi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, eğitim çağı dışında bulunan yetişkinlerin okuma yazma sorununu çözmek amacıyla Türkiye genelinde çeşitli kampanyalar düzenlendi.

Bu kapsamda, halk eğitim merkezlerinin görevlendirdiği eğiticiler vasıtasıyla okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için alan taraması yapıldı. Merkezlere, okuma yazma bilmeyen bir vatandaş için bile kurs açabilme imkanı sağlandı.

Halk Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslarda, 2003-2014 yılları arasında, 2 milyon 797 bin 985'i kadın, toplam 3 milyon 993 bin 589 yetişkin okuma yazma öğrendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.