banner

23 Nisan tatili kaç gün? 24 Nisan’da tatil var mı?




23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullar kaç gün tatil edilecek? 24 Nisan’da okullar tatil olacak mı? İşte MEB’in 23 Nisan tatil kararı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 23 Nisan Perşembe okullar tatil edilecek fakat 24 Nisan’da okulların tatil olmadığı açıklandı. 23 Nisan’da tatil yapacak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler öğrencileri 24 Nisan’da eğitime devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 İş Takvimi’ne göre de 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil kapsamında yer alıyor. Bakanlık yetkilileri 24 Nisan’ın tatil olmadığını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan tatilinin kaç gün olacağı merak konusuydu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 23 Nisan Perşembe okullar tatil edilecek fakat 24 Nisan’da okulların tatil olmadığı açıklandı.

26 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde resmi tatil günlerinin Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı. Yönetmelikte,”Okulların hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki resmi tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ‘Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’ hükümlerine göre belirlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir “denildi. Bu takvime göre de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu gün resmi olarak tatil ancak 24 Nisan tatil değil.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.