banner

Karma eğitim kaldırılsın akımı!




 ZORUNLU EĞİTİMİ KADEMELİ OLARAK 12 YILA ÇIKARTAN '4+4+4' SİSTEMİ TARTIŞILIRKEN, SOSYAL MEDYADA BİR ARAYA GELEN GENÇLER 'KARMA EĞİTİM'İN KALDIRILMASI TALEBİNİ GÜNDEME TAŞIDI
 TWİTTER'DA BİR GRUP TARAFINDAN 'KARMA EĞİTİME HAYIR' SLOGANIYLA BAŞLATILAN KAMPANYA, GÜNÜN EN ÇOK KONUŞULAN KONUSU OLDU

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkartan '4+4+4' sistemi tartışılırken, sosyal medyada bir araya gelen gençler 'karma eğitim'in kaldırılması talebini gündeme taşıdı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en fazla üyeye sahip sosyal paylaşım sitelerinden biri olarak öne çıkan 'Twitter'da eğitim sistemi de tartışılan konular arasındaki yerini aldı. Söz konusu platformda 'Karma Eğitime Hayır' sloganıyla bir grubun başlattığı tartışma, kısa sürede günün en çok konuşulan konusu haline geldi. Yaklaşık 3 saatte 5 bin kullanıcının yorum yaparak katıldığı tartışmada, ilk ve ortaöğretimde uygulanan 'karma eğitim sistemi'nin kaldırılması konusu ele alındı. Karma eğitimin

kaldırılması halinde kız çocuklarının okullaşma oranının da artacağını savunan grup, bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilip, sunulacak bir teklifle yasalaşmasını istedi. Söz konusu grubun ortaya koyduğu görüşün karşısında yer alan bir başka grup ise, 'karma eğitim sistemi'ne karşı çıkanları 'gericilik' ile suçladı. 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' adını kullanan grup, 'Karma Eğitime Hayır' sloganıyla başlatılan tartışmayı farklı bir platforma çekerek, bu durumun yanlışlarını

ortaya koymaya çalıştı. İki grup arasındaki tartışmaya katılanların sayısı artış gösterirken, site üzerinden yapılan bazı yorumlar şöyle:

Emre Gürbüz: "Batı dünyası bugün karma eğitimi yüzyılın pedagojik yanlışı olarak değerlendiriyor. Biz Müslüman bir toplumsak buna neden 'Evet' diyelim?"

Abdullah Ecevit Öksüz: "Karma eğitim, Türkiye'de hala kızların okullaşma oranının önündeki en büyük engellerden biri."

Gürsel Olca: "Karma eğitime 'Hayır' demek, psikososyal bozukluğu olan bir nesil demektir. Yani şu olur; kendini ifade edemeyen, içi başka dışı başka bir nesil."

Halil Aka Tokyophone: "Bu arada 'Karma Eğitime Hayır' diyen büyükler, çocuk dördüncü sınıfa geldiğinde hangi mesleği seçeceğine kendi karar veriyorsa, bırakın buna da kendisi karar versin.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.