banner

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yargıya taşındı




Tüm Öğretmenler Sendikası, MEB’in Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin iptali için Danıştay’a başvurdu.

Tüm Öğretmenler Sendikası, 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin iptali için Danıştay’a başvurdu.

TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat tarafından yapılan açıklama şöyle;

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin öğretmenin atama şartları ve usulleri, aday öğretmenlik işlemleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri öğretmenlerinin seçimi, öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi, mazerete ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler, öğretmenin sene sonunda okul müdürleri tarafından değerlendirilmesinden oluşmaktadır. TÖS üyelerinin ekonomik, sosyal, özlük, mesleki, sendikal, demokratik hak ve çıkarlarını koruyup geliştirerek onlara daha saygın bir yaşam düzeyi sağlar. Bu amaçla Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine dava açtık.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.