banner

"Aile danışmanı" 7 bin uzman alınacak




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile Eğitimi Programı için bu yılın ikinci yarısında uzman alımına başlayacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  Aile Eğitimi Programı (AEP) için bu yılın ikinci yarısında uzman alımına başlayacaklarını belirterek, "Şu anda 7 bin uzmana ihtiyacımız var. Ama bu uzmanları peyderpey alacağız" dedi.

İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan AEP'de pilot uygulamaların devam ettiğini belirtti.

Henüz sonuçların gelmediğini ancak projenin iyi gittiğini anlatan İslam, "Şu anda 4 ilimizde pilot uygulama var. Birçok ilimizde yüzde 25-55 arasında ailemize ulaşmış durumdayız" diye konuştu.

Bakan İslam, sosyal hizmet görevlilerinin öncelikle sosyal risk altında bulunanlar olmak üzere, tüm aileleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Onların herhangi bir yardıma, rehabilitasyona, rehberliğe, danışmanlığa ihtiyacı olup olmadığını kontrol ediyorlar. Eğer böyle bir ihtiyaç varsa aile özelinde program yapıyorlar. Sorun çözülene kadar aileye bütün bu ihtiyaçları karşılayacak süreçler konusunda bilgi veriyorlar, onları yönlendiriyor, takibini yapıyorlar."

Her 500 aileye bir uzman düşündüklerini ifade eden İslam, bunun tıpkı "aile hekimliği" sistemi gibi işleyeceğini, her ailenin bir sosyal destek uzmanı olabileceğini planladıklarını kaydetti.

Bütün Türkiye'nin taranacağı ve bu sistemin sürekli olacağını vurgulayan Bakan İslam, "Bizim uzmanlarımız o çevrenin muhtarı, aile hekimleri, sağlık kurumları, okulları, hatta müftülüğüyle sürekli irtibat halinde olacaklar. Elbette bizim risk haritamız var ama bu risk haritasını bulunduğumuz çevrede bu sistemleri yöneten kimselerle, diyalog içerisinde genişletebilme imkanımız var. Bugün, haberdar olmadığımız, risk altında aileler bulunabilir, onlardan da bu şekilde haberdar olacağız" diye konuştu.

Bu kapsamda 2015 yılının ikinci yarısında uzman alımına başlayacaklarının bilgisini veren İslam, "Şu anda 7 bin uzmana ihtiyacımız var ama bu uzmanları peyderpey alacağız. Bu uzmanların çok nitelikli kimseler olması gerekiyor. Çok ciddi sınavlarla alınacaklar, alındıktan sonra da yine önemli eğitimlerden geçecekler" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.