banner

Mehmet Görmez: İmam Hatip Programı umut projesidir




Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Programı'nın, Endülüs medeniyetini yineden ihya edeceğini söyledi.

mehmet_gormezDiyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Programı'nın, Endülüs medeniyetini yineden ihya edeceğini belirterek, "Bu program, bütün dünyaya renkleri, ırkları, kültürleri, coğrafyaları farklı ama imanları ile inanç değerleri aynı olan bir genç neslin, Türkiye'de yetişmesi için bir araya geldiği umut projesidir" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen, "Uluslararası İmam Hatip Liseleri Mezuniyet Töreni", Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, aralarında yabancı öğrencilerin de yer aldığı mehteran takımı mini bir konser verdi.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, 2006 yılında başlatılan Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Programı kapsamında Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin İslam coğrafyasında yeniden kardeşlik ve barışı tesis edeceğini anlattı.

Programın bütün insanların ve İslam coğrafyasının umudu olduğunu vurgulayan Görmez, "Uluslararası İmam Hatip Liseleri Öğrenci Programı, Endülüs medeniyetini yineden ihya edecektir. Bu program, bütün dünyaya renkleri, ırkları, kültürleri, coğrafyaları farklı ama imanları ile inanç değerleri aynı olan bir genç neslin, Türkiye'de yetişmesi için bir araya geldiği umut projesidir. Sevgili öğrenciler, acılar içerisinde kıvranan İslam coğrafyasının umudu olduğunuzun farkında olmanızı görmekten, büyük gurur ve onur duyuyorum" diye konuştu.

Mehmet Görmez, proje sayesinde yüz yıllardır kaybedilen, unutulan kardeşliklerin yeniden bir araya geldiğini ve aynı sofrayı paylaştığını söyledi.

"Ufuklarınızı asla belli bir ülkeye, belli bir kıtaya göre çizmeyin"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, geçtiğimiz günlerde Kudüs'e yaptığı ziyarette karşılaştığı sorunları öğrencilere anlatarak, "İslam dini ve İslam dünyası tarihin en zorlu süreçlerinden geçiyor. 6 günlük Kudüs ziyaretinden geliyorum ve oradaki kardeşlerinizin selamını getirdim. Özgürlükleri için sizlerin duasını bekliyorlar. Afrika, Asya ve diğer kıtalardaki kardeşleriniz umudunu size bağlamış vaziyette. Siz ufuklarınızı asla belli bir ülkeye, belli bir kıtaya göre çizmeyin. Sizler üretmeli, tüketmemelisiniz. Afrika'nın makus talihini yenmeli, sizin ürettiğiniz değerlerle Endülüs medeniyeti Batı'ya ışık saçmalı, bulunduğunuz bölgeleri yeniden ayağa kaldırmalısınız" ifadelerini kullandı.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.