banner

KPSS’den düşük alanları öğretmen olarak atayamayız




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetleri döneminde 475 bin öğretmen istihdam edildiğini, Ağustos'ta yapılacak alımla birlikte bu sayının yarım milyonu aşacağını bildirdi. Şimşek, "Önümüzdeki iki yıl içinde öğretmen açığının tamamını kapatacağız" dedi.

bakan_simsek"Atanamayan öğretmenlerin sorunu nasıl çözülecek?" sorusu üzerine Bakan Şimşek, AK Parti hükümetleri döneminde 475 bin öğretmen istihdam edildiğini söyledi. Bakan Şimşek, Ağustos'ta yapılacak alımla birlikte bu sayının yarım milyonu aşacağını bildirdi. Şimşek, önümüzdeki iki yıl içinde öğretmen açığının tamamını kapatacaklarını söyledi. Alımın neden bir anda değil de peyderpey yapıldığını da açıklayan Şimşek, "Siz bugün bir çırpıda açığı kapatayım derseniz, KPSS'den belki 20 almış, 30 almış insanları işe almak zorunda kalırsınız ama çocuklarımızın iyi eğitime ihtiyacı var" diye konuştu. 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.