banner

7 bin müdür göreve iade edilmeli




Müdür atamaları ve müdür yardımcısı görevlendirmeleriyle ilgili üç başlıkta yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirten Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, bu karar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevden alınan yaklaşık 7 bin müdürü göreve iade etmesi gerektiğini söyledi.

kamuran karacaEğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, müdür atamaları ve müdür yardımcısı görevlendirmeleriyle ilgili üç başlıkta yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirterek, "Bu karar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının görevden alınan yaklaşık 7 bin müdürü göreve iade etmesi gerekiyor" dedi.

Karaca, Eğitim Sen Genel Merkezinde eğitim sürecine ilişkin yaptığı basın toplantısında, geride bıraktıkları eğitim-öğretim yılında birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını, 4+4+4 eğitim modelinin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

Öğretmen rotasyon sürecinin devam ettiğini anlatan Karaca, "Bununla ilgili yönetmelik çıkarıldı. Bu yönetmelik kapsamında 12 yılını dolduran öğretmenlerin tamamı kendi ilçesi ve ilinde bir rotasyon uygulamasıyla karşı karşıyadır" diye konuştu.

Bu uygulamanın durdurulmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından talepleri bulunduğunu hatırlatan Karaca, bakanlıktan kendilerine yazılı ya da sözlü bir açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

Karaca, idareci atama sürecine de değinerek, "Özellikle 4 yılını dolduran müdür yardımcılarının görevden alınmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde Bakanlıkla görüşme yaptık. Buradan yeni müdür yardımcıları ve baş müdür yardımcıları atanana kadar, mevcut müdür yardımcılarının görevde kalmasıyla ilgili dün itibarıyla bakanlığın bir yazı çıkarılması söyleniyordu. Burada da siyasal bir kadrolaşma ortaya çıktı. Bu uygulamanın bitirilmesi gerekiyor" dedi.

Geçen hafta içinde açıklanan Danıştay'ın müdür atamalarıyla ilgili kararını da değerlendiren Karaca, şunları söyledi:

"Müdür atamaları ve müdür yardımcısı görevlendirmeleriyle ilgili üç başlıkta yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar üzerinden de Milli Eğitim Bakanlığının görevden alınan yaklaşık 7 bin müdürü göreve iade etmesi gerekiyor. Müdür yardımcısı arkadaşların da aynı başlıkta değerlendirilerek görevlerine devam etmeleri gerekiyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.