banner

KPSS giriş belgeleri erişime açıldı




KPSS A grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için sınav giriş belgeleri erişime açıldı.

ösym kpssKamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A grubu ve öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için sınav giriş belgeleri erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 4-5 Temmuz tarihlerindeki KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı ile 12 Temmuz'da yapılacak ÖABT'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar sınav giriş belgelerini TC kimlik numarası ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru yaptıkları her oturum için ayrı ayrı edinecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği oturum, merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının olması, internetten edinilecek bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınav günü bulundurulması, ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaretin yer almaması gerekiyor. İlgili oturuma ait sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Sınavın sabah oturumları saat 9.30’da, öğleden sonrakiler ise saat 14.00’te başlayacak.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona alınma işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında başlama saatinden en az bir saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Giriş belgesi gönderilmeyecek adayların sınava girecekleri binayı daha önce görmeleri önem taşıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.