banner

Türkiye’nin acil 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı var




Gebze’de inşaatı devam eden Bilişim Vadisi’nde incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Burada istihdam edilecek nitelikli istihdam kaynağının sağlanması için Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'yle eylül ayında bir eğitim programı başlatacağız. Türkiye'nin acil 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı var” diye konuştu.

fikri ışıkBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bilişim Vadisi'ndeki çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Birinci ve ikinci etabın altyapı çalışmaları artık son noktaya geldi" dedi.

Gebze'de inşaatı devam eden Bilişim Vadisi'nde incelemelerde bulunan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyada "ben de varım" demesi açısından çok önemsedikleri bir proje olduğunu belirtti.


Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini vurgulayan Işık, "Birinci ve ikinci etabın altyapı çalışmaları artık son noktaya geldi. Önümüzdeki 3 ay içinde birinci ve ikinci etapta altyapıyı tamamen bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Vadideki idari binalar ile kuluçka merkezi inşaatına da başladıklarının bilgisini veren Işık, şunları söyledi:

"Arzumuz 2016'nın sonuna doğru Bilişim Vadisi'nde hayatın resmen başlaması, birinci etabın devreye girmesi. Bunu başardığımız zaman ikinci, üçüncü, dördüncü etabı da tamamlayacağız ve burası sadece Türkiye'nin değil bizim gönül coğrafyamızın yani Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Ortadoğu'nun, Kuzey Afrika'nın en önemli bilişim merkezi haline gelecek. Şu anda her şey programa uygun yürüyor. Burada istihdam edilecek nitelikli istihdam kaynağının sağlanması için Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'yle eylül ayında bir eğitim programı başlatacağız. Türkiye'nin acil 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı var. Türkiye'nin her yerinde özellikle büyük şehirlerde bu projenin hayata geçmesi için yoğun bir gayret göstereceğiz."

Kocaeli'de Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumunu birlikte çalıştıracaklarını aktaran Bakan Işık, "İnşallah üniversite mezunu olup işsiz, bilişime yatkın olan gençlerimize çağrı yapıp onların bilişim alanında uzmanlaşması ve bu eğitimin sonunda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika almaları için çalışmalarımızı eylül ayında başlatmış olacağız" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.