banner

TEOG'da puanlar yeniden hesaplanıyor




Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davalarda bir İngilizce sorusunun iptal edildiğini, bu nedenle ders puanlarının yeniden hesaplanacağını ve yerleştirme esas puanlarının Pazartesi saat 09.00'da açıklanacağı bildirildi.

teog sonuçMilli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davalarda bir İngilizce sorusunun iptal edildiğini, bu nedenle ders puanlarının yeniden hesaplanacağını ve yerleştirme esas puanlarının Pazartesi saat 09.00'da açıklanacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

2014-2015 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sürecindeki Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği Bakanlığımız tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilmişti. Ancak ikinci dönem yapılan ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davalar ve yargı sürecindeki aksamalar nedeniyle YEP sonuçlarının ilanı ertelenmişti.

26.06.2015 tarihinde 12. İdare Mahkemesinde D Kitapçığı İngilizce 11. Soru (A Kitapçığı 10. soru, B Kitapçığı 1.soru, C Kitapçığı 3.soru ) ile ilgili açılan dava neticesinde, mahkeme bu soruya iptal kararı vermiştir.

Danıştay 8. Dairesinin 26.11.2014 tarih ve 2014/2083 esas sayılı kararı doğrultusunda iptal edilen soruyu tüm adayların doğru cevapladığı kabul edilerek İngilizce ders puanları yeniden hesaplanacaktır.

Bu karar sonrasında Bakanlığımız, 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları yeniden hesaplayarak, yeni puanları 29.06.2015 Pazartesi günü saat 09.00’da  e-okul üzerinden açıklayacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.