banner

Fatih Okulları LYS’de ilk yüzde 53 derece çıkardı




Türkiye 5.si çıkaran Fatih Okulları ilk 100 arasına da 53 derece çıkarmayı başardı. İlk yüzde 53 derece çıkaran Fatih Okulları her yıl artan başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

lys fatihTürkiye 5.si çıkaran Fatih Okulları ilk 100 arasına da 53 derece çıkarmayı başardı. İlk yüzde 53 derece çıkaran Fatih Okulları her yıl artan başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

ÖSYM tarafından 30 Haziran’da açıklanan 2015-LYS sonuçlarına göre İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Hakkı İsmail Korkmaz Türkiye 5’incisi olurken, 7 liseden 45 öğrenci dereceye girdi.

Öğretmenlerim Hep Yanımdaydı

İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Hakkı İsmail Korkmaz TS-1 ve TS-2 puan türünde yerleştirmeye göre Türkiye 5.si oldu. Sınava sözel alandan hazırlanan Korkmaz, emeği geçen öğretmenlerinin katkısının çok büyük olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Öğretmenlerime ve aileme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sınava hazırlananlara tavsiyem, eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlamaları" dedi. Korkmaz; “Öğretmenlerim bana inanmıştı. Okula girerken ilk yüze gireceğime dair söz verdim. Onların bana olan güvenini sayesinde iki sınavda da istediğim sonuca ulaştım” diye konuştu.

TEOG da da Göz Doldurdu

Fatih Okulları 30 Haziran’da açıklanan TEOG yerleştirme puanlarına göre de 18 öğrencisi Türkiye birincisi olmuş, 28 öğrencisi de sadece 1 yanlış yapmıştı. Yine 29 Haziran’da açıklanan Balkan Matematik Olimpiyatlarında da altın madalya kazanarak ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil etmiş, bu başarısıyla ülkemizin 19 ülke arasında 1. sıraya çıkmasını sağlamıştı.

Fatih’in Başarısı Tüm Kampüslerde

TEOG ve LYS’deki başarıları nedeniyle öğrencileri tebrik eden Fatih Eğitim Kurumları Kurumsal İletişim Koordinatörü Kemal Pehlivan, başarının tüm kampüslere yayıldığına dikkat çekti. Pehlivan; “TEOG’da, LYS’de ve Bilim Olimpiyatlarında alınan sonuçlar eğitim kalitesi artık oturmuş bir kurum olduğumuzu doğruluyor. Planlı, düzenli ve disiplinli çalışmanın akabinde mutlaka başarının geleceğini, okul idaresi, öğretmen ve ailelerin birlikte hareket etmesinin öğrencilerin başarılı olmalarındaki en büyük etken olduğunu dile getirdi. Pehlivan, Fatih Okulları’nın eğitim-öğretimdeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren okullar arasında ilk akla gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.