banner

YGS'de eksik sorulu kitapçık iddiası!




Adana’da, geçen pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren adaylardan Hamdullah Atay, kendisine verilen soru kitapçığındaki Türkçe sorularının eksik olduğunu ileri sürdü.

İade ettiği kitapçığın yenisinin kendisine bir saat geç verildiğini söyleyen Hamdullah Atay, bundan dolayı oluşan mağduriyetinin telafisi için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na (ÖSYM) başvurdu.

2012 YGS adaylardan Hamdullah Atay, pazar günü yapılan sınava merkez Çukurova İlçesi’ndeki bir özel okulda girdi. Dağıtılan soru kitapçığın Türkçe bölümünde sadece 2 soru bulunduğunu fark eden Atay, durumu salon görevlilerine bildirdi. İddiaya göre, görevliler soru sayısı eksik olan kitapçığın yerine yenisini yaklaşık bir saat sonra verdi. Ancak soruların çözümü için yeterli süre vermedi. Mağdur olduğunu ileri süren Atay, bu mağduriyetinin giderilmesi için ÖSYM Başkanlığı’na dilekçe verdi. Atay, şimdi ÖSYM’nin vereceği kararı bekliyor.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.