banner

LYS’de il birincisi bilgisayar mühendisi olmak istiyor




Annesinin yardımıyla, tekerlekli sandalyesiyle tamamladığı eğitiminin ardından üniversite sınavına giren Soner Durmaz, 501 puanla Tunceli birincisi olarak herkesin takdirini topladı.

engelli sonerHenüz 3 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanan ve 7 yıl sonra da yürüyemez hale gelen Soner Durmaz, LYS'de 501 puan alarak Tunceli birincisi oldu.

Türk Telekom Fen Lisesi'nde okuyan ve okuluna annesinin yardımıyla, tekerlekli sandalyeyle gidip gelen Durmaz, LYS'deki başarısıyla takdir topladı.

Anne Asliye Durmaz, oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Oğlum kas erimesi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 2001’de bu teşhis konuldu. O günden beri oğlumla geziyorum ama yapılacak bir şey yok. Herhangi bir tedavisinin olmadığını söylediler bize. Benim oğlum da okumak istedi. Birinci sınıftan beri hep birlikte okula gidip geldik. Sonra üniversite sınavına girdi ve yüksek puan aldı. Oğlumun çalışma azmi çok yüksekti, Dershaneye gitmedi, özel ders almadı. Kendi çabalarıyla bugüne kadar geldi" diye konuştu.

Anne Durmaz, oğluna destek olan Türk Telekom Fen Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Oğlum nereye ben oraya

En öncelikli isteğinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu belirten Durmaz, oğlunun kendi başına hareket edememesi dolayısıyla kazandığı üniversitenin bulunduğu kente taşınmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Maddi imkanlarının bunu kaldırmayacağını anlatan Durmaz, şöyle konuştu:

"Oğlumun sağlığına kavuşmasını her şeyden çok istiyorum. Hastalığının bir tedavisi çıksa çok daha sevinirim. Oğlum Ankara’da okumak istiyor. Giderse oraya taşınmamız gerekir çünkü oğluma bakacak kimse yok. Ancak ben birlikte gidebilirim ama yurt kabul etmiyor beni. O yüzden duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden destek bekliyoruz. Oğlumun okumasını ve bir meslek sahibi olmasını istiyorum."

Bilgisayar mühendisi olmak istiyor

İl birincisi olduğunu öğretmenlerinden öğrenen Soner Durmaz, Türkiye şartlarında okumanın zor olduğunu, bu zorluğu bir engelli olarak daha da fazla yaşadığını anlattı.

LYS sonuçlarına göre Tunceli birincisi, Türkiye bin 446'ncısı olduğunu kaydeden Durmaz, "Bazı üniversitelerden aradılar, 'en yüksek puanı senin aldığını tespit ettik' dediler. Normalde il sırası yazmıyordu, okulda araştırıp öğrenmişler. Ankara’da bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.