banner

Bakan Şimşek'ten öğretmenleri kızdıran açıklama




‘Öğretmene Ek Ödeme Yok’ diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Eğitim Bir Sen'den sert tepki.

Bakan Şimşek Eğitimbirsen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, öğretmenlere ek ödeme vermeyeceklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi ve rest çekti: “Türkiye’yi eylem alanına çeviririz ve eninde sonunda öğretmen ve öğretim elemanlarımıza ek ödemeyi alırız."

Batman, Siirt ve Bitlis şubelerimizin il divan toplantılarına katılan Murat Bilgin, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Bilgin, “Kendi bürokratlarına ek ödeme verirken iyi, vekillere emeklilik kıyağı geçerken güzel, öğretmen ve öğretim elemanları söz konusu olunca para yok diyorsunuz. Alanları, okulları, Meclis’i ve masayı eylemlerimizle ısıtıp hakkımız olanı alacağız. Artık hükümetten; emekten, emekçiden yana tavır almasını bekliyoruz. Öğretmen ve öğretim elemanlarımıza hükümetin sahip çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son 6 ayda zor zamanlar geçirdiklerini ama önlerinde bahar ve yaz olduğunu söyleyen Bilgin, sendikacılığın direnerek istediğini alma sanatı olduğunu belirterek, “Sırtımızda ağır bir yük var. Türkiye’de bu sene ilk defa 2,5 milyon memur toplu sözleşme imzalayacak” dedi.

BİZİM YASA NİYE ÇIKMIYORDU

Meclis’ten şike yasasının, vekillere kıyak emeklilik yasasının çıktığını ancak memurların yasasının henüz çıkmadığını ifade eden Bilgin, “Bizim yasa niye çıkmıyordu. Çünkü bazı bakanlar ve bürokratlar direniyordu. Bu yasa ile memurlarımıza pastadan daha fazla pay düşecek” şeklinde konuştu. Son dönemde öğretmenlerin kamuda en az maaş alan kamu çalışanları arasında yer aldığı dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:

“Geleceğe öğretmenlerle yön veriyorsunuz ama burada bir çarpıklık var. Maliye Bakanı öğretmenlere ek ödeme vermeyeceklerini açıkladı. Ben buradan sesleniyorum: Toplu sözleşme masasında adam akıllı ek ödemeyi söke söke alacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“Özgürlükler nasıl bir haksa, emek de bir haktır” diyen Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimciler olarak emeğimizin karşılığını istiyoruz. Yıllardır eşit işe eşit ücret diyen bizleriz. Ancak, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, öğretmen ve öğretim elemanlarımız eşiti bulunamadığı için ek ödeme kapsamı dışında bırakılmıştır. Bunun sonucunda kamuda en az maaşı alır duruma gelmiştir.”

4+4+4 ELEŞTİRİSİ

4+4+4’e de değinen Bilgin, “Öğrenci ilk beşinci sınıfa kadar bir şey alıyorsa alıyor. Ondan sonra lise sona kadar bir şey almıyor. Beşinci sınıftan sonra biz onları bozuyoruz, tanınmaz hale getiriyoruz ve işsiz güçsüz olarak ortada kalıyorlar. Tuvalete gitmesini bilmeyenle ergenliğe girmiş birini aynı okulda tutuyoruz” ifadelerini kullandı. 28 Şubat’ın hedefinin dinsiz bir nesil yetiştirmek olduğuna ve artık bu sistem ile buna son verildiğine dikkat çeken Bilgin, şöyle konuştu:

“28 Şubat’ın kişiliksiz, renksiz, kokusuz, dinsiz eğitimi artık son bulmuştur. Dileyen ikinci dörtte istediği dersi alacak; isterse Kur’an, isterse Siyer öğrenecek. İsteyen ise Alevilik öğrensin.” Bilgin, KESK ve CHP’nin alanlara, eğitimcilerin haklarını savunmak için değil, 28 Şubat’ın devamı için, çarpık bir eğitim sisteminin devamı için indiklerini kaydetti. Türkiye’de artık yeni bir merhamet iklimi oluşturmanın zamanının geldiğini kaydeden Bilgin, “Andımız gibi çağdışı söylem ve uygulamalar hala devam ediyor. Anadilin öğretilmesine şaşı bakanlar var. Bu ülkede İngilizlerin diline verilen değer kendi toplumumuzun dillerine de verilmediği müddetçe, bir adım ileriye gidemeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.