banner

ÖSYM’den genel liselilere sağlıkta yeni fırsat




ÖSYM, bu yıl sağlık alanındaki ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkından doğan kontenjanın dolmaması halinde bu kontenjanlara genel lise ve diğer alanlardaki meslek liselilerin yerleştirileceğini açıkladı. Yeni uygulama ile artık genel lise mezunları da sağlık alanındaki ön lisans programlarına yerleşme fırsatını yakalayabilecek.

onur yarar2015 ÖSYM’de yeni getirilen kurallardan biri de sağlık alanını tercih edecek genel lise ve diğer alandaki meslek liselerinde eğitim gören öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu yıl Sağlık Meslek Yüksekokulları için getirilen en önemli değişiklik; kontenjanın, sınavlı ve sınavsız geçiş olarak iki grupta ilan edilmesi oldu. Değişiklik kapsamında, Sağlık Meslek Liseleri sınavsız geçiş kontenjanı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na yerleştirildikten sonra, boş kalan kontenjanlara genel lise ya da diğer meslek liselerin farklı alanlarından mezun olan adaylar YGS puanıyla yerleşme şansı bulabilecek.

Konu hakkında bilgi veren Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, yeni kuralla birlikte genel lise ve diğer alanlardaki meslek liselilerin avantaj kazandığını belirterek, Türkiye’de sağlık mesleklerinin her zaman yükselen bir trend içinde bulunduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yarar “2015-1 KPSS merkezi yerleştirmede 13 bin 213 kadronun 9 bin 95'i için Sağlık Bakanlığı kadroları bulunuyor” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Yarar, ayrıca bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere, Sağlık Bakanlığı’nın isteği üzerine, ambulanslarda çalışmak üzere İlk ve Yardım Programı’nı tercih edecek öğrencilerin sürücü belgesi almaya engel bir durumu olmaması, kayıt tarihinde 17 yaşını doldurmuş olması, erkek öğrencilerin 1.65 cm, kız öğrencilerin 1.60 cm’den kısa olmamaları, kilolarının boylarının son iki rakamından en çok 5 fazla veya en çok 15 eksik olması gerektiğini de belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.