banner

TEOG’da skandal: Seçmeli dersler sisteme girilmedi




TEOG'da puan hesaplanırken seçmeli derslerin sisteme girişi yapılmadı. 6 ve 7’nci sınıfta haftada 3 saat, 8’inci sınıfta haftada 1 saat görülen seçmeli derslerin yıl sonu başarı puanlarının sisteme işlenmediği ve ‘sıfır’ olarak kabul edildiği belirlendi. Öğrencilerin bu yüzden en az 3.33 puan kaybına uğradıkları saptandı.

teogLiselere geçiş için yapılan TEOG sınavının sonuçları, yanlış sorunun iptali için açılan davanın bitmesi beklendiğinden geç açıklanmıştı.

6 ve 7’nci sınıfta haftada 3 saat, 8’inci sınıfta haftada 1 saat görülen seçmeli derslerin yıl sonu başarı puanlarının sisteme işlenmediği ve ‘sıfır’ olarak kabul edildiği belirlendi.

En az 3.33 puan kayıp var

1 puanın bile çok önemli olduğu sınavda, öğrencilerin bu skandal yüzünden en az 3.33 puan kaybına uğradıkları saptandı.

Posta’dan Yaşar Özbay’ın haberine göre; olayı doğrulayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, “Biz okul yönetimlerine iki ayrı yazı göndererek seçmeli derslerin başarı puanlarının da sisteme işlenmesi gerektiğini bildirdik. Okul yönetimleri bunu yapmamış” dedi.

Dava açılacak

Okul yöneticileri ise, “Geçen yıl seçmeli derslerin başarı puanına eklenmeyeceği açıklanmıştı. Bu yıl karar değiştirilmiş. Biz sıfır olarak bildirsek de bakanlık bizi uyarmalıydı” diyerek kendilerini savundu.

Veliler ise bakanlığa itiraz dilekçeleri yazıyor. Ama sınava itiraz süresi geçmiş durumda. Ayrıca kayıtlar da başladı. Birçok veli dava açmaya hazırlanıyor.

Liselere geçiş için yapılan TEOG sınavının sonuçları, yanlış sorunun iptali için açılan davanın bitmesi beklendiğinden geç açıklanmıştı.

KAYNAK: www.posta.com.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.