banner

Bakan Işık: Kodlama dersi için MEB’e başvurduk




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kodlama dersi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduklarını söyledi.

fikri ışıkBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV'de katıldığı programda, kodlama dersi için Milli Eğitim Bakanlığı’na resmen başvurduklarını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'a, daha önce açıkladığı, milli eğitim müfredatına kodlama dersi konulması önerisi de soruldu. Yazılımın ilk aşamasının kodlama olduğuna işaret eden Işık, öğrencinin kod yazması, basit programlardan başlamasının önemine işaret etti.

Bunun küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirten Işık, "Yurt dışı seyahatlerde dünya örneklerine baktık. Milli Eğitim Bakanlığı'na, bunun müfredata girmesi talebimizi resmen ilettik. Bakanlık olumlu bakıyor. İlk ve orta okullarda seçmeli olması, yeteneği olanların bu dersi alması, kişisel altyapının hazırlanması ve liselerde zorunlu olmasını istiyoruz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.