banner

Üniversite’yi karıştıran taciz olayı!




Dicle Üniversitesi’nde kız öğrencilere yönelik taciz olaylarının ardından üniversite karıştı.

Dicle ÜniversitesiDiyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, son olarak 3 kız öğrencinin kampus içinde yurda dönerken sözlü tacize uğramasının ardından önceki gece saat 24.00’te rektörlük binasına yürüdü. Aralarında erkeklerin de bulunduğu öğrenciler “Dicle namusuna sahip çık”, “Kadına uzanan eller kırılsın” biçiminde sloganlar attı. Üniversitenin hastaneye açılan giriş kapısını kapatan öğrenciler, uzun süre polis ve özel güvenlik görevlilerine direndi. Üniversite yönetimiyle görüşmek için aralarından temsilci seçen öğrenci grubu, polisin uyarısı üzerine olaysız bir biçimde dağıldı. Kampus içerisinde servis olmaması nedeniyle yurda giderken sözlü tacize uğradıklarını belirten kız öğrenciler, taciz olaylarında üniversite yönetiminin sorumlu olduğunu iddia etti. (Milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.