banner

Dershane konusunda yorum yapmak henüz erken




AYM, dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı iptal etti. “Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın gerekçesi, kapsamı ve yürürlüğü önem taşımaktadır” diyen Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, gerekçeli kararın henüz Resmi Gazete’de yayınlanmadan yorum yapmanın erken olduğunu söyledi.

lokman durakAnayasa Mahkemesi (AYM), binlerce öğretmeni ve öğretim kurumunu yakından ilgilendiren dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı dün oyçokluğu ile iptal etti.

Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 “Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın gerekçesi, kapsamı ve yürürlüğü önem taşımaktadır. Ancak gerekçeli karar henüz resmi gazetede yayınlanmadan yorum yapmak için erkendir. Her ne karar verilirse verilsin Uğur Eğitim Kurumları her zaman hukuka saygılı olmayı ilke edilmiş ve hukuk devletinin kurallarını benimsemiş bir kurumdur. Bugün de verilen mahkeme kararına uygun hareket edecektir.

Anayasa Mahkemesi`nin dershane kararı dershanelerin belli bir bölümü özel okula dönüştükten sonra alındı. 2 bin 200 civarında kurum dönüşüm için başvurdu. 400 civarında kurum kendiliğinden kapandı.  780 tanesi ise dershaneden okula dönüştü. Milli Eğitim Bakanlığı muhtemelen dershanelerle ilgili yeniden düzenleme yapacaktır. Çünkü iptal edilmiş bir kanun var. Ancak bu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu karar ya 4 ay önce, ya da 4 ay sonra açıklanmalıydı. Eğer gerekçeli karar da geç açıklanırsa bu sene dershanecilik faaliyeti yapılamayabilir.

Uğur Okulları, okula dönüşüm kararını dershanelerin kapatılması kararı alınmadan daha önce almış ve ilk okulunu 2 yıl önce açmıştır. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 1968’den bu yana deneyimi, başarısı ve vizyonu ile kurulan Uğur Okulları, akademik eğitim modeliyle eğitime yeni bir yaklaşım sunmaya devam edecektir. Bununla beraber kurumumuz gerekçeli kararın açıklanmasından sonra uygun koşulların oluşması halinde 47 yıldır başarıyla yaptığı dershaneciliği de yapmaya devam edecektir.”

Velilerin bu süreçte ani kararlar vermemesi gerektiğini vurgulayan Lokman Durak, “Henüz yargı kararı ve gerekçesi ortaya çıkmadığından velilerimizin sakin olmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklamalarını beklemeleri gerekmektedir. Bu süreçte veli ve öğrencilerimizin maddi ve manevi hakları kurumumuzun güvencesindedir. Uğur Eğitim Kurumları olarak her koşulda velilerimizin yanındayız, velilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Keza hükümetimizin ve MEB’in hem velilerimizi hem kurumları bu süreçte mağdur etmeyecek tedbirleri ivedilikle alacaklarına olan inancımız tamdır” ifadesinde bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.