banner

13 defa alınan, 65 dava kazanan eğitimci: İlyas Tekin




Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev alan İlyas Tekin, 13 defa görevden alınmasına, MEB'e karşı 65 dava kazanmasına rağmen hayatından memnun olduğunu söylüyor. MEB'in yönetici atama kararının AYM tarafından iptal edilmesiyle, bir kez daha haklılığının hukuk tarafından tescil edildiğini belirten İlyas Tekin, "yine de sevinemiyorum, hukuk herkese lazım diyor". İşte efsane eğitimci İlyas Tekin'in düşünceleri:
ilyas_tekin"Dershane Yasası diye meşhur olan 6528 sayılı yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Hatta bizimle ilgili madde oybirliğiyle iptal edildi. Ben tabii çok gidip geldiğim için bu konuda oldukça uzman oldum. Zaten resmi sıfatım Eğitim Uzmanı. Şu anda 13. gidişim. Sırf gidip gelmelerden dolayı 65 mahkeme kazandım ve bu konuda hiç kaybetmedim. Sadece Seben'de iken Bakanlık Danıştay'a yanlış bilgi verdiği için aleyhimde karar çıkmıştı; doğrusunu yazınca düzelttik. Düzelttik ama 4 sefer daha yaptım. Eskiden 3-4 ayda bir dönüyordum. İlk defa 15 ay oldu... Saymadım, ama her halde yüz kadar da soruşturma geçirmişimdir. Hiç birinden bir şey çıkmadı. Fakat çok şey öğrendim.
Ne ise ben hayatımdan memnunum. Güzel ülkemin değişik yerlerinde hizmet imkanı buldum. Durmadan okul yaptırdık. Özellikle bağış okul!.. Türkiye çapında başarılar kazandık. Kimseye kırgın ve dargın değilim. Zaten devlete küsülmez, bizim devletimiz, yanlış varsa düzeltiriz. Bunlarda da benden kaynaklanan bir durum yok. Hukuk ve adaletten hiç ayrılmadım, hep doğru bildiğimi yaptım, kimseye en ufak bir haksızlık yapmadım. İnsanları görüş ve düşüncelerine göre değil, çalışmalarına göre değerlendirdim.
Bu kanun 14 Mart 2014'te yürürlüğe gidi. O tarihten itibaren hiç ümidimi yitirmedim. Çok önemli makamlarda bulunanlardan bile "o iş bitti, onu unut, anlaştılar!.." diyenleri gördüm; hiç birisine inanmadım. Hatta bir dostumla bahse bile girdim. Şimdi iptal oldu. Ama sevinemiyorum. Çünkü daha çok bile bile böyle genel hukuk kurallarına açıkça aykırı şeylerin yapılmasına ve buna devam edilmesine üzülüyorum. Keşke bunlar hiç olmasa!..
Hukuk herkese lazım… "Bana ne, neme lazım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" derseniz, bir gün yılan size de dokunur, başkaları da böyle der. Onun için kime yapılırsa yapılsın, düşmanına bile yapılsa hukuksuzluğa herkesin karşı çıkması ve dik durması lazım.
Şüphesiz koltuklar bir gün gidecektir. Herkes yaptıklarıyla anılır ve yaptığının karşılığını görür. Bizden söylemesi. Biraz uzun oldu ama ne yapalım, dert büyük!.."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.