banner

CHP'den öğrencilerin barınma sorunu için araştırma istemi




CHP, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun çözümlenebilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Önergede, vakıf üniversitelerinde yaklaşık 276 bin 118 öğrencinin öğrenim gördüğü, bu üniversitelerin yurt kapasitesinin ise 8 bin civarında bulunduğuna dikkat çekildi.

yurt binasıCHP, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununun çözümlenebilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan önerge, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, son yıllarda sayıları hızla artan devlet ve vakıf üniversitelerine karşın, Kredi ve Yurtlar Kurumu bütçelerine yeterince ödenek ayrılmadığı için öğrencilerin yurt problemi yaşadığı ifade edildi.

Vakıf üniversitelerinde yaklaşık 276 bin 118 öğrencinin öğrenim gördüğü, bu üniversitelerin yurt kapasitesinin ise 8 bin civarında bulunduğuna işaret edilen önergede, şunlar kaydedildi:

"Vakıf üniversitelerindeki 200 bin öğrenci diğer yurtlarda kalmaktadır. Vakıf üniversitelerinin öğrencilerin barınma sorunu konusunda yeterince duyarlı olmadıkları açıkça görülmektedir. YÖK tarafından bugüne kadar izin verilen vakıf üniversitelerine bir program dahilinde, kendi kapasitelerine yetecek yurt yapımının sağlanması veya öğrenci kapasitelerine göre yapacakları yeni yurt binalarının Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edilmesinin öncelikle sağlanması temel amaç olmalıdır. Ülkemizde yükseköğrenim gören öğrencilerimizin en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununun etkili ve kalıcı yöntemlerle çözümlenebilmesi için Meclis Araştırması açılması elzemdir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.