banner

KPSS açıklandı




KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuçları açıklandı.

kpss a2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sayfasında yer alan duyuruya göre, 4-5 Temmuz'da yapılan 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 12 Temmuz'da gerçekleştirilen 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Sınav sonuçları, saat 18.35'ten itibaren ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Bazı sorular iptal edildi

Duyuruda, ÖSYM Yönetim Kurulunun, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52. sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5. sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verdiği bildirildi.

Yönetim Kurulu, ÖABT Sınavı'nda ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun "D" olarak girilmiş olan cevabının "E" olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde "A" olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının "B" olarak değiştirilmesine hükmetti.

Duyuruda, ayrıca, Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işleminin idari yargı kararı sonrasında yapılacağı belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.