banner

Masal okulu açılıyor!




Masal Okulu, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Atlas dergisinin ortaklığı ile 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenecek. Gezegenimiz için, yaşam için binlerce yıldır damıtılan bilginin öğrenildiği Masal Okulu’nda egzersizler, oyunlar ve film gösterileri yapılacak.

İçimizdeki Şehrazat insanlığa ne anlatıyor? Neden, asıl gerçek masaldır? Kurbağa Prens kimdir?  Yılanlar Kraliçesi Yemliha, Şahmaran, dünyanın güzel döngüsünün hangi öyküsünde yer alıyor?

Buğday Derneği üyeleri bu konuya neden bu kadar önem verdiklerini şöyle anlatıyorlar: "İnsanlığın bugün ihtiyacı olan bilgi masallarda gizli. Emin olabileceğimiz bir şey var ki, en çok bitki veya hayvan türü, masalların hâlâ anlatıldığı topraklarda yaşıyor. Ve yine emin olabiliriz ki, bir yerde masallar yitiyorsa, o topraklarda, bir daha asla geri gelmeyecek çiçekler, böcekler, hatta memeliler, sürüngenler, kuşlar ve onlarla birlikte yaşamı paylaşan insanlar da yitiyordur. Masallar unutuldu ve bugün, gezegenimiz doğasını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya. Masallar, ürkütücü gerçeğin içinden nasıl çıkacağımızı anlatırdı. Masalları anımsa, masalları oku, masalları anla. Güneşin altında söylenmesi gereken her şeyi onlar binlerce yıl önce söyledi!"

Programın konu başlıkları ise şöyle

Doğal örüntülerin masallarla aktarımı

Masalların çözümlenmesi ve gerçeğin dili

1001 Gece Masalları

İnsanlık halleri ve masallar, mitler

Hikâye anlatıcılığının temelleri

Hikâye anlatıcılığı teknikleri

Günlük hayatta anlattığımız hikâyeleri zenginleştirme

Anadolu’nun masal zenginliği

Ses ve Söz

Anlatıcılar:

Güneşin Aydemir – Program Editörü

Özcan Yüksek, Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Dr. Günnur Başar, Hekim ve Sanat Terapisti

Dr. Evrim Ölçer Özünel, Halk Bilimci

Judith Libermann, Hikâye Anlatıcısı

Hande Gündüz, Hikâye Anlatıcısı

Tugay Başar, Beden Perküsyonu – KeKeÇa

Katılımcılar ne getirmeli:

Anlatmak istedikleri kısa bir hikâye/masal

Ateş başında çalmak için müzik aletleri

Masal Okulu, 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde Kaz Dağları’ndaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde…

(NTV)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.