banner

Yurtdışı lisansüstü sözlü sınava girecekler belli oldu




Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (2015-YLSY) sözlü sınava alınacak adaylar belirlendi. Adaylar, ÖSYM’nin sitesinden kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçları öğrenebilirler.

kampüsÖSYM, 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerden sözlü sınava alınacakları belirleme işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

Sözlü sınava çağırılacak adaylar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebileceklerdir.

Tercih yapan 10 bin 661 kişiden, 4 bin 95 kişi yerleşti. Kontenjan sayısı 4 bin 500 olan öğrenimde 405 kontenjan kaldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.