banner

ÖYP kadro ilanları açıklandı




YÖK, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kadro ilanlarını yayınladı.

öğretim üyesiYükseköğretim Kurulu, Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı kadro ilanlarını internet sitesinde yayınladı.

Adaylar tercih işlemlerini 5-10 Ağustos tarihleri arasında yapacak. Başvurular, YÖK’ün internet sitesinden, e-devlet şifresiyle yapılacak. YÖK’ten yapılan açıklama şöyle:

“Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı’na İlişkin Usul Ve Esaslar” uyarınca, Yükseköğretim kurumlarımızın araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacak. Başkanlığımızca 7, 8, 9, 10 Temmuz 2015 tarihlerinde Temel Tıp Bilimleri ve Temel İslam Bilimleri alanlarında yapılan Alan Sınavı’na katılan adaylar, söz konusu yerleştirme işlemi için tercih yapabilecek. Tercih işlemleri 05/08/2015 – 10/08/2015 tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi kullanılarak yapılacak.”

ÖYP kapsamında, Alan Sınav Puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağından, adayların lisans not ortalamasının yüzde 20'si, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 25’i, Alan Sınav Puanı’nın yüzde 40’ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanı’nın yüzde 15'i dikkate alınacak.

GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

2. 35 yaşını doldurmamış olmak (05/08/1980 ve sonra doğanlar başvuru yapabilecektir)

3. Araştırma görevlisi olarak çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmamak

4. Atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)'den en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

- Bu sınavın sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

- Alan türü değişen programlardan mezun olanların, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

5. Başkanlığımızca 05/08/2015 - 10/08/2015 tarihleri arasında yapılacak olan başvuru işlemlerinde, adaylar2012 Güz ve sonrasında alınan ALES sonuçlarından birini kullanabileceklerdir

6. Adaylar başvurularını ÜDS/KPDS/YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen bir yabancı dil sınav sonucu ile yapabilmektedirler.

7. Adayların mezun oldukları üniversitenin mezuniyete esas not sistemi 4'lük veya 5'lik ise, mezuniyet notunun hesaplanmasında, Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenen 4'lük ve 5'lik not sisteminin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği tablosunu esas almaları gerekmektedir. ÖYP Tercih Sisteminde eşdeğerlilik tablosunu kolayca kullanmanızı sağlayacak özellikler bulunmaktadır.

8. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Alan Sınav Puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağından, adayların lisans not ortalamasının % 20'si, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının % 25'i, Alan Sınav Puanının % 40'ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanının % 15'i dikkate alınacaktır.

10. ÖYP araştırma görevlisi kadro ilanlarında belirtilen Yüksek Lisans'a ilişkin şartlarda, adayların Tezli Yüksek Lisans yapıyor veya yapmış olması gerekmektedir. (Tezsiz yüksek lisans yapmakta olan adayların, yerleşseler bile, atamaları yapılmayacaktır)

ALES MUAFİYET

1. Doktorasını tamamlamış olanlar,

2. Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olanlar,

3. Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmaktayken ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınavdan (ALES) muaf olup, bu adayların yerleştirme işlemlerinde ALES puanı 70 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Kadro ilanları listesi de açıklandı

YÖK, yaptığı duyuruda hangi okula kaç personel alacağını da duyurdu. Buna göre 8 personel alacak olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, en çok kadro açan okul oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.