banner

Araştırma görevlisi kadroları merkezi sistemle atanacak




Yükseköğretim Kurulu (YÖK), az sayıda talep gören alanların araştırma görevlisi kadrolarına, bu yıl içinde yine merkezi sistemle yerleştirme yapılacağını bildirdi.

öğretmen atamaYükseköğretim Kurulu (YÖK), az sayıda talep gören alanların araştırma görevlisi kadrolarına, bu yıl içinde yine merkezi sistemle yerleştirme yapılacağını bildirdi.

YÖK'ten Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Alan Sınavları'na ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Temel Tıp Bilimleri" ve "Temel İslam Bilimleri" alanlarındaki sınavların 7-10 Temmuz'da gerçekleştirildiği, adayların bu kadrolara yerleştirilmesi için başvuru ve tercih işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

YÖK'ün bundan sonra da ÖYP araştırma görevlileri ilanlarına devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Bu bağlamda yapılması düşünülen alan sınavlarında değerlendirilmek üzere, hangi bölümler için alan sınavı yapılmasının uygun olacağı hakkında üniversitelerimize görüş sorulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Görüşlerin değerlendirilmesinden sonra, hangi alanlarda ÖYP araştırma görevlisi ilanına çıkılacağına karar verilerek kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edilen açıklamada, "Alan sınavı yapılmayacak, az sayıda talep gören alanların araştırma görevlisi kadrolarına 2015 yılı içinde yine merkezi sistemle yerleştirme yapılacaktır" bilgisi verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.