banner

Öğrenciler: Sınav sayısı stresle doğru orantılı artar




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'sınav sayısının artmasının sınav stresini azaltacağı' yönündeki söylemine öğrenciler karşı çıktı. Sınav sayısının stresi de doğru orantılı olarak artıracağını düşünen öğrenciler, ilk sınavın kötü geçmesinin diğer sınavları olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Bakan Dinçer, öğrencilerin üzerindeki sınav stresini azaltmak için sınav sayısını 4'e çıkarabileceklerini söylemişti. Orta öğretim öğrencilerinin çoğu ise Bakan Dinçer'in aksine sınav sayısının artmasının sınav stresini daha da artıracağını düşünüyor. Bir kısım öğrenci Dinçer'in söyleminin kısmen yararlı olacağını ifade etti. Sınavda daha az konudan soru çıkacak olmasının olumlu olacağını belirten öğrenciler, "Derslerin konuları da bölünmüş olacak ve daha az konudan sınava girmiş olacağız." dedi.

Buna karşın, öğrencilerin çoğu ise sınav sayısının 4'e çıkması halinde streslerinin de artacağını belirtti. Öğrenciler, "İlk sınav kötü geçerse diğerlerini de olumsuz etkiler." şeklinde şeklinde düşüncelerini açıkladı. Öğrencilerin tamamı ise sınavların kaldırılmasının daha olumlu olacağı düşüncesinde birleşti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.