banner

Hükümetin memurla maaş pazarlığı başlıyor!




Memur maaşlarındaki artışı belirleyecek ilk toplu sözleşme maratonu başlıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili memur sendikaları konfederasyonları, ilk kez yapılacak toplu sözleşme için çalışmaya başladı.
Toplu sözleşme masasında, kamu işveren heyetine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, kamu görevlileri sendikaları heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapacak.
Kamu görevlileri sendikaları heyetinde Memur-Sen'den 9, Türkiye Kamu-Sen'den 4 ve KESK'ten 2 üye yer alacak. Toplu sözleşme 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ve memurlara geriye dönük maaş farkı ödenecek.
Toplu sözleşme hükümleri ise, 2013 yılı sonuna kadar yani 2 yıl için geçerli olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.