banner

Ankara’da 8 okul ve kolejde denetim




Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı olduğu iddia edilen Ankara'daki 8 okul ve kolejde denetim başlatıldı. Ankara Valiliği koordinesinde başlatılan denetimler, emniyet, milli eğitim ve sağlık müdürlükleri ile ilgili belediyelerden uzman kişilerin katılımıyla oluşturulan heyet tarafından yapılıyor.

ankara okul denetimParalel Devlet Yapılanması ile bağlantılı olduğu iddia edilen Ankara'daki 8 okul ve kolejde denetim başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu öne sürülen eğitim kurumlarına yönelik denetimler kapsamında söz konusu yapıyla alakalı olduğu tespit edilen Ankara'daki 8 okul denetleniyor.

Ankara Valiliği koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, milli eğitim ve sağlık müdürlükleri ile ilgili belediyelerden uzman kişilerin oluşturduğu heyet, sabah saatlerinde denetim için 8 okula geldi.

Denetimlerde, okulların müfredat ve mevzuatlar açısından yasalara uygun olup olmadığı gibi konularda incelemeler yapıldığı öğrenilirken, incelemelerde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda söz konusu eğitim kurumları hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.

Söz konusu yapıya yönelik Ankara'da 50'nin üzerinde eğitim kurumu olduğu, ilerleyen günlerde bu eğitim kurumlarına da benzer şekilde gidecek ekiplerce denetimlerin sürdürüleceği kaydedildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.