banner

İlk dönem lise nakil tercihleri bugün son




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere nakillerin ilk haftasında tercih başvuru süreci bugün sona erecek.

teog nakilLiseler için hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile bir orta öğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde "e-okul.meb.gov.tr" adresinden nakil başvurusunda bulunabilecek.

Nakil sonuçları 24 Ağustos’ta ilan edilecek

MEB, yerleştirmeye esas nakil tercih sonuçlarını 24 Ağustos'ta ilan edecek. İkinci dönem nakil başvuruları, 24-28 Ağustos'ta alınacak, sonuçları 31 Ağustos'ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılıp, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak.

Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp, onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.