banner

Eş durumunda tayin isteme kolaylaştı




Kamu çalışanlarının, özel sektörde çalışan eşlerinin yanına 'tayin isteme' şartı kolaylaştırıldı. Yeni değişiklikle memur, son iki yıl içinde 360 gün prim ödemiş olmak şartıyla, kendi iş yeri olan veya özel sektörde çalışan eşinin yanına tayinini isteyebilecek.

öğretmen eşHurriyet.com.tr sitesinde yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu kararıyla Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. Buna göre memurun, 'aile birliği mazeretine' dayanarak eşinin bulunduğu yere tayin isteme koşulları kolaylaştırıldı. Mevcut yönetmelikte memurun, özel sektördeki eşinin yanına tayin isteyebilmesi için 'eşin o yerde' kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle yaşıyor olması gerekiyordu.

Yapılan değişiklikle 'kesintisiz son üç yıl' ibaresi (1095 gün)   'başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde 360 gün' olarak değiştirildi. Böylece devlet memuru, son iki yıl içinde 360 gün prim yatırmış olan özel sektör çalışanı veya kendi özel işini yapan eşinin yanına tayinini isteyebilecek.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.