banner

Mesleki eğitimle ilgili kapsamlı çalışma yapılacak




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mesleki eğitimle ilgili kapsamlı bir çalışma yapılacağını ifade ederek, “Mesleki teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda önümüzdeki günlerde hükümete bu çalışma takdim edilerek bu çalışmanın uygulanması için adım atılacaktır" dedi.

numan kurtulmusBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bundan sonraki süreçte eğitimin kalitesinin artırılması için neler yapılabileceği konusunda uzun müzakerelerde bulunduklarını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eylül ayı içerisinde 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen arkadaşlarımızdan öğretmenler görevlerine başlayacaklardır. 1 Eylül itibarıyla dershane adı altında bir faaliyet olmayacak ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye'de aslında dershane meselesini zorunlu hale getiren eğitim sisteminin yapısıdır. SBS'nin zaman içerisinde dönüştürülerek kaldırılması ve TEOG'la birlikte gelişen süreç, aslında artık dershanelere çok fazla ihtiyaç duyulmayan bir süreci ortaya koydu. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin kamuoyundaki birtakım sözlere rağmen kimseyi mağdur etmeden dershane öğreticileri, dershane sahipleri, öğrencileri ve velileri hiçbir şekilde mağdur etmeden bu dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli kriterler ortaya konuldu ve gerekli uygulamalar yapıldı. Bu çerçevede 2 bin 415 dershane dönüşüm programına müracaat etti, 2 bin 235 tanesi programa alındı, bin 401 tanesi de dershanelikten özel okul olmaya doğru döndü, yani özel okul ruhsatı aldılar. Dolayısıyla bu çerçevede bundan sonra da özel okul için müracaat edeceklerin müracaatı devam edecek."

Mesleki eğitimle ilgili kapsamlı çalışma yapılacağını ifade eden Kurtulmuş, "Bu çalışmaya sadece Milli Eğitim Bakanlığımız değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, odalar birliği gibi kuruluşları da üniversitelerimizi de katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda önümüzdeki günlerde hükümete bu çalışma takdim edilerek bu çalışmanın uygulanması için adım atılacaktır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.