banner

MEB’den 70 ek puan açıklaması




MEB, bazı yayın organlarında çıkan 70 ek puan haberine ilişkin haberin içeriğinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yayın organlarında yer alan “Bakanlık personeline 70 puan teşviği” ve Özel okula teşvik skandalı” başlıklı haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu basın yayın organlarında; Millî Eğitim Bakanlığı, yönetmelik değişikliği yaparak özel eğitim teşviki alabilmesi için personel çocuklarına 70 ek puan verdiği iddia edildi. MEB’in yazılı açıklamasında, bu iddianın, MEB personelinin çocuklarına ek 70 puan uygulamasının tamamen asılsız olduğu ifadesi yer aldı.

Ayrıca açıklamada şu sözlere de yer verildi;

“Zira 70 puan uygulaması, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Eki (Ek-12) eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formuna göre sadece vazife başında vefat etmiş Millî Eğitim Bakanlığı personeli çocuklarına yapılmaktadır. Bu uygulama 1000 üzerinden 70 puan olarak gerçekleştirilmektedir.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.