banner

Teşvik tercih süresi yarın bitiyor




Özel okul teşviki almaya hak kazanan öğrencilerin tercih süresi yarın bitiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulda okumak isteyen öğrencilere verdiği eğitim desteğini kazanan öğrecilerin tercih süresi 4 Eylül’de başlamıştı. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin tercih başvurusu süresi yarın bitiyor.

Yerleştirme sonuçları 11 Eylül’de belli olacak. Sonuçların açıklanmasının ardından nakil ve kesin kayıt işlemleri 14-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 22 Eylül’de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek.

15 okul tercih edilecek

Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanmış öğrencinin velisi/vasisi, başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini yapıp, destek kapsamında kazanmış olduğu okula yine belirtilen tarihlerde kesin kayıt işlemini yaptıracak. Kesin kayıt işlemlerinde nakil onay işleminin tamamlanmasından veli/vasi sorumlu olacak.

Kesin kayıt döneminde işlemi yapılmayan öğrenci, hakkını kaybedecek. Destek almaya hak kazanan öğrencilerin veli ve vasileri, e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercih edebilecek.

Eğitim ve öğretim desteği tercih işlemleri için tıklayınız

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.