banner

Yine Yatılı Okul yine zehirlenme!




Son dönemlerde yatılı okullarda zehirlenmeler arttı. Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yedikleri pideden zehirlenen 141 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Okulda yedikleri yemekten bir süre sonra rahatsızlanan öğrenciler, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle öğretmenlerine durumu bildirdi. Bunun üzerine okula çağrılan 112 Acil Servis ambulansları ve okulun özel servisleriyle 141 öğrenci, Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede öğrencileri ziyaret eden Bitlis Mili Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, YİBO'daki öğrencilere akşam yemeğinde pide, ayran ve salata verildiğini söyledi.

Yemekten sonra rahatsızlanan öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı baş gösterdiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

''YİBO'da 181 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimize akşam yemeğinde pide, ayran ve salata verilmiş. Yemekten sonra öğrencilerde karın ağrısı ve kusma baş gösterince öğretmenlerine haber vermişler. Öğretmenler sağlık ekiplerine haber vermiş. YİBO'da zehirlenen 141 öğrencimiz, 112 Acil Servis ambulansları ve okulun özel servisleriyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerimize serumlar takılarak, gerekli müdahaleler yapıldı. Şu anda durumu acil olan öğrencimiz yok. Öğrencilerimizin çoğu ayakta tedavi edildi.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.