banner

MEB'in destekleme ve yetiştirme kursları başladı




MEB'in öğrencilere elektronik ortamda kendini sınama ve ders çalışma imkanı gibi çeşitli yenilikler sunan destekleme ve yetiştirme kursları, 2 milyon 710 bin öğrencinin katılımıyla başladı.

destekleme kursuMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, ilk derslere eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurt, tüm yurtta resmi olarak destekleme ve yetiştirme kurslarının başladığını bildirdi.

Şu anda 2 milyon 710 bin öğrencinin kurslarda eğitim almak için müracaat ettiğini söyleyen Kurt, 237 bin kadrolu öğretmen ile 29 bin ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu belirtti.

22 bin 255 merkezde kursları başlattıklarını dile getiren Kurt, "Okulların yüzde 95'inde destekleme ve yetiştirme kursları açılmış durumda" dedi.

Başvuru süresi 9 Ekim’e kadar devam ediyor

Başvuru süresinin 9 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldığını hatırlatan Muhterem Kurt, "Önümüzdeki hafta öğrencilerimizin başvuruları devam edecek. Biz, kurslarda eğitim almak isteyen öğrencilerin sayısının 5 milyonu bulacağını bekliyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.