banner

Savaş hayallerini de değiştirdi




Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen ve eğitimini burada sürdüren Suriyelilerin gelecek planlarını da savaşın izleri şekillendiriyor.

suriyeli hayalLazkiye'den üç yıl önce üç kardeşi ve annesiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelen 18 yaşındaki Tesnim Hassun, eğitimini Türkiye'de sağlanan imkanlar sayesinde sürdürüyor.

Annesi ve kardeşleriyle kiraladıkları evde kalan genç kız, annesinin öğretmen, babasının da doktor olduğunu söyledi. Babasının Suriye'de kaldığını ve muhalifleri tedavi için gönüllü çalıştığını ifade eden Hassun, annesinin de Türkiye'de Suriyeliler için açılan bir okulda İngilizce öğretmenliği yaptığını anlattı.

Hassun, Suriye'deki olaylar yarım bıraktığı eğitimini sığındığı Yayladağı ilçesindeki okulda sürdürdüğünü dile getirdi. Okumayı çok sevdiğini vurgulayan Hassun, şunları söyledi:

“Önceleri kadın hastalıkları doktoru olmak istiyordum. Suriye'de eğitimimi sürdürürken bu hayalle derslerime çalışıyordum. Ancak savaş hayatımızı alt üst etti. Olaylar nedeniyle hayallerimiz de değişti. Yaşananları ve benim gibi diğer çocukların savaş nedeniyle çektiği acıları görünce psikolog olmaya karar verdim. Türkiye'de bize sunulan imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum."

Psikolog olma hayalimi gerçekleştireceğim

Yabancı Öğrenciler Lise Yeterlilik ve Denklik Sınavına girdiğini ve sınavdan sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinden  yüz puan aldığını aktaran Hassun, "Şimdi sırada üniversite sınavı var. Ona da en iyi şekilde hazırlanıp, kazanacağım ve iç savaş nedeniyle karar verdiğim psikolog olma hayalimi gerçekleştireceğim. Psikolog olarak, iç savaş nedeniyle ruh sağlığı bozulmuş, annesi babasını kaybetmiş ve hayata küsmüş çocuklara yardımcı olacağım" diye konuştu.

Hassun, okulunu bitirdikten sonra ülkesine dönmek istediğini ve babası gibi orada zor durumda olanlara destek olmak istediğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.