banner

Şubat ataması için ayrılan kadro ne kadar?




2016 yılında bütün kamu için öngörülen kadro sayısı 78 bin küsur olarak açıklandı. MEB Bakanı Nabi Avcı, buna ilişkin öğretmen atamaları için, “Şubat için 10 bin kadro var. 20 bin öğretmen ataması daha istiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bakan Avcı, öğretmen atamaları için merak edilen soruları yanıtladı.

Nabi Avcı’nın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

Maliye bakanı 2016'da bütün kamu için öngörülen kadro sayısını 78 bin küsür diye açıkladı. İlgili arkadaşlarımız biliyor ama kadro tahsisleri bütçe kanunuyla öngörülür. Şubat için 10 bin kadro var. Yeterli bulmuyoruz mümkün olursa 20 bin daha koymayı öngörüyoruz. Bunları için meclisten en az 30-40 binlik kadro almamız lazım. Maliye bakanlığının bize bu kadroları 2016 için kullanma izni vermesi gerekiyor. İnşallah Şubat’ta 10 binin üzerine yeni alacağımız kadroların yarısını ilave edeceğiz öbür yarısını Ağustos atamaları için. Şubatta 20 bin öğretmen ataması daha istiyoruz.

Matematik öğretmeni Türkçe dersini de izleyecek

Ağustos’ta atamaları yapıyorduk Eylül’de başlatıyorduk. Eylül 15'te gençler okullarına gönderiliyor bu sefer öyle yapmayacağız. En ufak bir değişiklik yaptığımız zaman belli bir medya grubundan hemen eğitim yine altüst oldu her şey sil baştan. Hayır bunlar iyileştirmelerdir. Şubat’ta atayacağız 1 Mart itibariyle maaş almaya başlayacaklar. Biz yeni öğretmenlerimizi hemen atandıkları illere göndermeyeceğiz. Her biri bir danışman öğretmene zimmetlenecek. Her öğretmen adayımızın danışman öğretmeni olacak. Ya bulunduğu ya atandığı yerde bu süreci tamamlayabilir. Siz matematik öğretmenisiniz ama Türkçe dersini de izleyeceksiniz. Yeni öğretmenler tecrübeli öğretmenleri sınıfta izleyecek. Öğretmenler odasında da oturacaksınız. İl milli eğitim müdürünün yanında bir gün geçireceksiniz. Mevzuat nasıl iş üzerinde görecek. Velilerle toplantılara katılacak. 4 ay boyunca hizmet için eğitimden yoğun bir şekilde geçmiş olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.