banner

Eğitim ve bilim hep kültürümüzün bir parçası oldu




Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, eğitim ve bilimin her zaman Türkiye'nin kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığı'nı yürütürken bu konuya özel önem verdiğini bildirdi.

bilim egitimTürkiye'nin OECD Daimi Temsilciliği, OECD Sekretaryası ve uluslararası bir danışmanlık şirketi olan APCO Worldwide tarafından Paris'teki OECD merkezinde "Eğitimin Kapsayıcı Büyüme ve Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Büyükelçi Rende, Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığı önceliklerinin kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olduğunu dile getirerek, diğer taraftan Türkiye'nin bu dönemde eğitime ve eğitim konusundaki imkanların arttırılması konusuna özel önem verdiğini kaydetti. Rende, "Nedeni çok basit. Eğitim, kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı güçlendirici bir role sahip" dedi.

Türkiye'nin G-20 Dönem Başkanlığı süresi içindeki hedeflerini gerçekleştirebilmek için birçok alanda OECD ile iş birliği yaptığını anlatan Rende, OECD'nin bu alandaki çalışmalarının uluslararası çapta büyük takdir topladığını kaydetti.

Eğitimin öneminin son yıllarda çok daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Rende, yüksek kalitede eğitimin herkese sağlanabilmesi durumunda, ekonomik büyümenin bütün sosyal katmanlara ulaşacağını kaydetti.

"Eğitim ve bilim her zaman bizim kültürümüzün bir parçası olmuştur" diyen Rende, 14 yüzyıl önce Hz. Muhammed'in "İlim Çin'de de olsa arayın" dediğini anımsattı.

OECD Genel Sekreter Yardımcısı Stefan Kapferer’in de açılış konuşması yaptığı çalıştaya, OECD yöneticileri ve pek çok ülkeden uzman katıldı.

Çalıştayda; eğitimin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmada artan önemi ışığında, eğitim ana başlığında, beceriler, inovasyon, verimlilik, teknoloji, beşeri ve entelektüel sermaye gibi konular ele alındı.

Çalıştayla, konunun uzmanları arasında diyalog ve fikir teatisine imkan sağlanması ve bu alanda yürütülmekte olan çalışmalara katkıda bulunulması hedeflendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.