banner

Türkiye’de internette en çok hangi yerli yazar arandı?




Yandex, Ocak 2015’ten bu döneme kadar arama motoru üzerinden yapılan yerli yazar ve şair sorgulamalarını analiz ederek, en çok aranan 10 ismi listeledi. Yandex arama motoru sonuçlarına göre en çok Yunus Emre aranırken, onu Mehmet Akif Ersoy ve Nazım Hikmet takip etti.

en cok aranan yazarlarYandex, kullanıcıların arama motorunda en çok aradıkları yerli yazar ve şairler üzerine bir analiz yaptı. 2015’in başından bugüne dek yapılan sorguları inceleyen Yandex, en çok aranan yerli yazar ve şairleri listedi.

Yandex’e göre en çok aranan isim, Türkçe şiirin öncülerinden Yunus Emre olurken, ikinci sırada İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, üçüncü sırada ise Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nazım Hikmet yer aldı.

Kullanıcıların en çok aradıkları bir diğer isim de modern Türk şairlerinden Can Yücel oldu. Yücel’in dördüncü sırada olduğu listede, beşinci sırada Namık Kemal yer alırken, halk ozanımız Aşık Veysel altıncı oldu. Listenin tamamı şöyle sıralandı:

1- Yunus Emre

2- Mehmet Akif Ersoy

3- Nazım Hikmet

4- Can Yücel

5- Namık Kemal

6- Aşık Veysel

7- Yaşar Kemal

8- Özdemir Asaf

9- Yahya Kemal

10- Cemal Süreya

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.