banner

Ders ücretlerinde kesinti yapılmayacak




MEB, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ertesi günü okulları tatil ilan etti. Bu durum öğretmenlerin ders ücretinde bir kesinti yaratmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26’ncı dönem milletvekili genel seçimlerinden sonra 2 Kasım Pazartesi gününü idari tatil olarak açıklamıştı. MEB, bu idari tatil gününde öğretmen ve yöneticilerin ücretlerinde bir kesinti yapılmayacağını belirtti.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler, gerek idari izinli oldukları 30 Ekim 2015 Cuma günü, gerekse 26’ıncı dönem milletvekili genel seçimi nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 2 Kasım 2015 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğindeki yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.