banner

Madde bağımlısı gençler meslek sahibi olacak




Yeşilay ile İŞKUR arasında madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençlerin hayata kazandırılması ve meslek sahibi olması amacıyla protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde İŞKUR ile Yeşilay, iş ve meslek danışmanlarının bağımlılıklarla ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak.

iskur yesilayTürkiye Yeşilay Cemiyeti ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), madde bağımlısı gençleri tedavi sonrası topluma yeniden kazandırmak amacıyla iş birliğine gitti.

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ile İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı arasında bu kapsamda protokol imzalandı.

Madde bağımlısı gençlerin sosyal hayata kazandırılması ve meslek sahibi olması hedeflenen protokol çerçevesinde İŞKUR ile Yeşilay, iş ve meslek danışmanlarının bağımlılıklarla ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak.

Bu kapsamda İŞKUR'un da yer alacağı Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'ne (YEDAM) gelen bağımlıların işe yerleştirilmesi için çalışmalar yürütülecek.

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seylan, İŞKUR iş birliğiyle madde bağımlılığından kurtulan birçok kişinin sosyal entegrasyonuna ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını bildirdi.

Madde bağımlılarının tıbbi tedavi sonrası terapi ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak unsurların eksikliğinden yola çıkarak YEDAM'ı hayata geçirdiklerine değinen Seylan, şu bilgileri verdi:

"YEDAM'a başvuranlara hem psikolojik destek sağlayacağız hem de onların sosyal hayata katılmalarına yardımcı olacağız. Buradaki en önemli partnerimiz, İŞKUR olacak. İŞKUR, tedavi ve terapi görenlerin kendi hayatlarını sürdürme ve toplumda aktif hale gelmeleri için onlara mesleki yeterlilik kazandıracak."

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Yazıcı ise birçok kurumla iş birliğine gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeşilay'la iş birliğimiz bizi çok heyecanlandırıyor. Bu protokol ile YEDAM kapsamında gençlerimize meslek edindirme eğitimleri vererek ve iş kapılarını açarak onlara umut ışığı olacağız. Nitekim dezavantajlı gençlerin en büyük korkusu, 'tıbbi tedavi gördükten sonra acaba bir mesleğim olur mu' düşüncesi. Protokolümüz, bu noktada daha da anlamlı işlerimiz için bir kıvılcım olacak."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.