banner

Akdeniz Üniversitesi rektörü görevinden uzaklaştırıldı




Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak, soruşturma evresinde hakkında yapılan isnatların gerçeklerle örtüşmediğinin anlaşılacağını bildirdi.

israfil kurtcepheProf. Dr. Kurtcephe, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) bugün yaptığı toplantıda, hakkında ihtiyati tedbir niteliğinde üç ay süre ile görevden uzaklaştırma kararı verildiğini belirtti.

Kararın hakkında yapılan isnatların değerlendirilmesi, soruşturmanın sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için tedbiren alınmış bir karar olduğu vurgulayan Kurtcephe, şunları kaydetti:

"Alınmış olan kararı saygı ile karşılıyorum. Soruşturma evresinde hakkımda yapılan isnatların gerçeklerle örtüşmediği anlaşılacaktır. Yasal olmayan yollarla hazırlanmış basına yansıyan hoş olmayan görüntüler sebebiyle gerçekler ile örtüşmeyen birtakım mesnetsiz isnatlarla karşılaşmış bulunmaktayım. Görüntülerle ilgili, yasal yollara başvurarak şikayet haklarımı kullandım."

Haklılığımız ortaya çıkacaktır

Prof. Dr. Kurtcephe, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türk Ceza Kanunu hükümlerinin, savcılık soruşturmasının gizli olması, soruşturmanın selameti ve görülmekte olan davalar hakkında beyanda bulunulmasını yasakladığı için hakkında yapılan gerçek dışı isnatlar ile ilgili olarak daha fazla açıklayıcı beyanda bulunmasının hukuken mümkün olmadığını belirtti.

"YÖK soruşturması neticesinde gerçekler anlaşılarak haklılığımız ortaya çıkacaktır" ifadesini kullanan Kurtcephe, yaptığı şikayet neticesi açılan savcılık soruşturması sonlandığında bağımsız Türk yargısının en doğru, en adil kararı vereceğine olan inancının tam olduğunu bildirdi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca Prof. Dr. Kurtcephe hakkında yürütülen soruşturmada, "görevsizlik" kararı verilerek, dosya YÖK Denetleme Kuruluna gönderilmişti. Bunun üzerine inceleme başlatan kurul, soruşturma kapsamında, "Görev başında bulunmasında sakınca bulunduğu" kanaatine varılarak, Kurtcephe'nin 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

Rektörlük görevine, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal atandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.