banner

Survivor sevdasına devamsızlıktan sınıfta kaldı!




Survivor’da yarışan ve 2008 Dünya Güzeli Almeda Abazi, Dominik Cumhuriyeti’nde süren yarışlar nedeniyle Sakarya Üniversitesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları bölümününü aksatınca, devamsızlıktan sınıfta kaldı.

2008 yılında düzenlenen Miss Globe Yarışması’nda dünya güzeli seçilen Abazi, Türkiye’ye yerleştikten sonra 2011/12 Eğitim ve Öğretim yılında Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konsertavutarı Türk Halk Oyunları bölümüne öğrenci olarak kayıt yaptırdı.

Abazi, ’Survivor’ yarışmasına katılmak üzere Dominik Cumhuriyetlerine gidince devam zorunluluğu olan konservatuvarın Türk Halk Oyunları Bölümü’ndeki derslere giremedi. Öğrenim döneminde yüzde 70 devam zorunluluğu olan bölümde devamsızlığı yüzde 30’u aşan Almeda Abazi, devamsızlıktan birinci sınıfta kaldı. Abazi, 12 Temmuz 2011 tarihinde Sakarya Valiliğine, Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunmuş fakat bu isteği kabul edilmemişti.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.