banner

YÖK üniversitelere bir yetki daha devretti




YÖK, üniversitelere bir yetki daha devrettiğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelere bir yetki daha devrettiğini duyurdu. YÖK, yaz öğretimi yani yaz okulu açma yetkisini artık üniversitelere verdi.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklama şöyle;

“25.11.2015 tarihinde düzenlenen Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Yükseköğretim kurumları bünyesindeki yaz öğretimi hususu görüşülmüş ve yapılan görüşmeler sonunda; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 7-c ile 44’üncü maddeleri uyarınca, 2015-2016 eğitim öğretim döneminden itibaren, dönem başlamadan önce öğrencilere duyurulmak şartıyla, yükseköğretim kurumlarında yaz öğretimi açılması hususunda ilgili yükseköğretim kurumunun senatosu tarafından karar alınması uygun görülmüştür.”

YÖK, daha öncesinde bütünleme sınavlarıyla ilgili yetkisini üniversitelere bırakmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.